« Tilbage

Byg selv-lagkager

Annemette Voss

Dessert

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

40 Min.
(3)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
3 Vurdering
Byg selv-lagkager
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 40 Min.
Yderligere tidsinformation:

+ køletid på 3 timer

Mandelbunde

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Del æggene i æggeblommer og hvider. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt. Sigt hvedemel og bagepulver heri. Pisk hviderne stive i en helt ren skål med rent piskeris. Hak mandlerne til helt fint mandelmel. Vend massen sammen med de stiftpiskede æggehvider samt de finthakkede mandler. Fordel dejen på en bradepande beklædt med bagepapir på bunden. Bag bunden ved 180 grader i ca. 10 min. til den er let gylden. Køl bunden helt af inden den udstikkes i forskellige størrelser med runde udstikkere.

Chokoladeflødecreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen fint og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den ad to omgange over den finthakkede chokolade og rør til det bliver jævnt. Tilsæt den afdryppede og udblødte husblas og rør rundt til husblassen er opløst. Dæk cremen til med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt cremen på køl i mindst 3 timer, til den er helt køleskabskold. Tag den kolde chokoladecrme frem og pisk den fast med en elpisker. Kom den faste chokoladeflødecreme i sprøjteposer med forskellige tyller.

Nu er du klar til at samle kagerne
Jeg brugte bunde, chokoladecreme, friske frugter, flormelis til at drysse med samt sukkerpynt. For at kunne lave disse kager skal du yderligere bruge udstikkere, grillspyd, sprøjteposer og tyller. Og nogle små fødselsdagsflag samt servietter til pynt skader heller ikke.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss  

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her