Super frisk. Til Lidl Pris

DET FRANSKE KØKKEN MED LIDL

Det franske køkken er nok et af de mest anerkendte køkkener i verden. Grunden til dette er ganske enkelt, at nogle af de bedste og fineste retter i verden er franske opskrifter. Den franske køkkenkunst – også kendt som ’cuisine traditionelle’ er en køkkenkunst, der i dag også bliver brugt i mange danske retter.

Gennem navne som Bocuse og Escoffier er de fem modersaucer (hollandaise, bechamel, velouté, tomatsauce & espagnole) og flere hundrede grundopskrifter formidlet til hele verden. Det franske køkken indeholder ofte masser af smør og delikate krydderier. Mange anser fransk mad som fin mad, men når man har lært grundprincipperne, er fransk mad ganske simpelt og overskueligt at lave.

  

9 opskrifter inspireret af Frankrig

Fransk løgsuppe med ostebrød

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Fransk løgsuppe med ostebrød
45 min
(94)
Offer
Grøn te-mascarpone-parfait med dampede æbler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Grøn te-mascarpone-parfait med dampede æbler
50 min
(0)
Gougères med blå birkes

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Gougères med blå birkes
60 min
(2)
Offer
Crêpes Suzette

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Crêpes Suzette
50 min
(8)
Offer
Crêpes med bananer og orangeskum

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Crêpes med bananer og orangeskum
50 min
(2)
Crème brûlée

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Crème brûlée
50 min
(22)
Offer
Mini-Eclairs

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Mini-Eclairs
1:15 t
(4)
Offer
Tarte au citron (citroncremetærte)

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Tarte au citron (citroncremetærte)
1:50 t
(86)

Fransk mad når det er bedst

Drømmer du dig tilbage til hyggelige køreferier i det nordlige Frankrig, eller ture til den franske riviera? Så kan nogle af disse opskrifter forhåbentlig bringe lidt af det franske køkken til dit spisebord.

Du kan for eksempel prøve vores opskrift på bagt laks med porresauté og hollandaise. Her er der en fantastisk blanding af to saucer – den fede hollandaise og den lette og friske sauté. Dette er en fiskeret, der holder sjælen varm på kolde nætter.

Skal det være mere klassisk fransk bør du prøve opskriften på provencalsk lammekølle. Her er der tilsat masser af hvidløg og citron, samt frisk timian of rosmarin. Lammekøllen bliver mør og saftig og den går godt sammen med det meste tilbehør.

 

Franske opskrifter med fransk ost

En af de allerbedste aspekter af det franske køkken, er de franske oste og hvordan de bliver inkorporeret i maden.

Vores opskrift på camembert med honning, balsamico og rosmarin er perfekt som forret. Den kan desuden bruges som snack til et lækkert glas fransk hvidvin på en varm sommerdag.

En anden klassisk fransk opskrift med ost er den velsmagende franske løgsuppe. Skal man forkæle sig selv lidt ekstra, kan man blande emmentaler og roquefort på brødet. Den kraftige ostesmag står i god kontrast til de søde brunede løg.

 

Franske desserter

En sidste ting Frankrig er kendt for, er deres lækre desserter. Her bliver der ofte gået meget op i præsentationen. En dessert, der er blevet meget kendt for dens søde udseende, er macarons. Her har vi en opskrift på lyserøde macarons med en hvid chokoladecreme. Disse små franske desserter fungerer også fint til et lille snackbord.

Creme Brulée er en anden meget populær fransk ret, der med dens hårde overflade og bløde indre, kan imponere de fleste middagsgæster. En creme brulée kan let laves dagen før en middag – vent blot med at brænde sukkeroverfladen før lige inden servering.

En sidste dessert, som Frankrig er kendt for, er deres crepes suzette. Crepes’ er det vi i Danmark kender som pandekager. Det der adskiller crepes suzette fra andre desserter, er at det er flamberede pandekager. Pandekagerne får tilsat en sød sauce af sukker og appelsin og skal derefter flamberes i cognac.

Vi håber at vores franske opskrifter har inspireret dig til et måltid eller to. Velbekomme!